3D Scannen

Ruime ervaring in het 3D Scannen

Gippetto heeft ruime ervaring in het 3D scannen en heeft internationale exposure gekregen met het 3D scannen van verschillende objecten in musea in Europa. Met deze techniek is een nieuwe bron voor kunstenaars aangeboord. Wij werken voor prestigieuze kunstenaars.

3D Scannen word gebruikt voor het digitaliseren van een object, met dit digitaal bestand kan men besluiten om te reproduceren of verder te modelleren.

Voor musea is het mogelijk om dit digitaal bestand op te nemen in hun digitaal archief, voor kunst academies breekt er dan een nieuw tijdperk aan, mits toegang tot dit digitaal archief kan men dit 3d kunstobject vanuit alle hoeken en facetten bestuderen. In plaats van foto’s of een verzoek tot toegang tot deze collectie brengt dit voor de student meerwaarde. Ook kan hiervan een voelmodel worden gegenereerd  door middel van het 3d printen, uiteraard verzorgen wij dat ook.

Voor verschillende doelgroepen is deze techniek zeer interessant.

Het digitale model kan dan eenvoudig worden gereproduceerd met een CNC Freesmachine of een 3D printer. Zowel voor restauratie en reproductie van onderdelen welke niet meer beschikbaar zijn, of te duur zijn om te repareren is 3D scannen de juiste manier voorwaarts.

Bij het digitaliseren van een hand gesculpt model, kunnen wij hier eenvoudig een productie lijn voor opzetten.

U ziet het Gippetto maakt het eenvoudig voor u. U kunt ons het object toezenden en wij scannen het. Uiteraard scannen we ook op locatie. Afhankelijk van uw wensen kunnen we het model ook digitaal in verschillende formaten terug leveren, bijvoorbeeld OBJ, STL, IGES of STEP.  Ook kunnen we van deze mesh naar een solid of aanpassen naar uw wens.

Informeert u naar de mogelijkheden hoe we uw idee tot uitvoering kunnen brengen.